Paul De Leeuw palmt nat Marktrock in

De slotavond van het stadsfestival Marktrock Leuven is gisteravond compleet uitgeregend. Tijdens het optreden van Paul De Leeuw gingen de hemelsluizen boven Leuven helemaal open. De anders zo drukke Oude Markt, die door het grillige weer al maar voor een fractie was volgelopen, liep tussen 21 en 22 uur grotendeels leeg.

Wie wel bleef voor het optreden, danste zich vaak de ziel uit het lijf en reageerde enthousiast op het optreden van Paul De Leeuw op het driedaags festival. Dat hij de enige niet-Belg op het festival is, deed hem toch geen buitenbeentje voelen. “Ik ben hier al heel erg onthaald met Manneke Paul”, zo vertelde hij voor zijn optreden. Toch vindt hij het een hele eer dat hij erbij mag zijn.

In drie dagen tijd trok het festival volgens de organisatie zo’n 35.000 bezoekers. Vrijdag en zaterdag waren er nog 15.000 en 18.000 festivalgangers, maar zondag trokken door de zware regen uiteindelijk maar 2.000 mensen naar de Oude Markt. Organisator Henk Vermeulen van Live Entertainment reageerde dan ook ontgoocheld op het feit dat de slotdag van Marktrock Leuven compleet werd uitgeregend.