Politie valt binnen bij Cliff Richards

De Britse politie heeft in Berkshire een huiszoeking uitgevoerd in een pand van de beroemde Britse zanger Cliff Richard. De politie onderzoekt een zedenaffaire waarbij een minderjarige betrokken was, zo meldt de Britse nieuwssite BBC News.

Er werden geen arrestaties uitgevoerd, aldus de nieuwssite nog. Op het moment van de huiszoekingen was Sir Cliff Richard niet ter plaatse. Volgens een woordvoerder van de politie kadert de huiszoeking in een zedenzaak waar een jongen van minder dan 16 jaar bij betrokken was. De feiten vonden plaats in South Yorkshire en dateren van de jaren tachtig. Er is volgens de politie geen link met de zedenaffaire waar de inmiddels overleden BBC-coryfee Jimmy Savile bij betrokken was.

Richard zelf ontkent dat hij zich in de jaren tachtig schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van een minderjarige. Dat laat hij weten in een persbericht. Sir Cliff Richard zegt dat er sinds enkele maanden al verschillende beschuldigingen tegen hem de ronde doen via internet. Hij heeft daar in het verleden nooit op gereageerd, omdat hij de insinuaties niet wilde aanwakkeren, klinkt het. "Deze beschuldigingen zijn volledig vals", zo benadrukt hij wel. De huiszoeking gebeurde in afwezigheid van de gevierde zanger. "Ik ben momenteel niet in het land. Maar het spreekt voor zich dat ik volledig zal meewerken met het onderzoek als de politie met mij wil spreken", zegt hij daarover. De zanger is volgens de Britse media op vakantie in Portugal.

De 73-jarige Cliff Richard, geboren als Harry Webb, is een van de meest succesvolle Britse zangers aller tijden. Hij verkocht wereldwijd meer dan 21,5 miljoen singles en werd in 1995 tot het ridderschap verheven. Tot zijn bekendste hits behoren songs als 'Move It', 'Summer Holiday', 'Congratulations', 'Living Doll' en 'The Young Ones'.