Obama: "Williams was uniek persoon"

De hele (film)wereld rouwt om het overlijden van de Amerikaanse acteur Robin Williams. In een persbericht eert de Amerikaanse president Barack Obama de acteur als "een uniek persoon".

"Robin Williams was soldaat, dokter, genie, kinderoppas, president, professor, een rumoerige Peter Pan, en alles daartussen", verklaarde Obama na de plotse dood - vermoedelijk zelfdoding - van de 63-jarige Oscarwinnaar. "Hij kwam als een alien in ons leven (Williams brak door als alien in de tv-serie "Mork and Mindy"), maar uiteindelijk beroerde hij elk onderdeel van de menselijke geest."

"Hij maakte ons aan het lachen. Hij bracht ons aan het huilen", luidt het voorts. "Hij deelde zijn onmetelijke talent met diegenen die het het meest nodig hadden, van soldaten die ver van huis gestationeerd waren tot mensen aan de rand van onze eigen samenleving."

Op Twitter regent het reacties uit de filmwereld. "Ik ben volledig van de kaart door het verlies van Robin Williams", zegt acteur Steve Martin bijvoorbeeld. Hij was "een groot man, een buitengewoon talent, een partner op het scherm, een authentieke ziel." Actrice en zangeres Cher eert "een zacht, aanbiddelijk man, één brok energie". "Ik heb nooit een zachtere, vrolijkere, meer attente mens gekend dan Robin", reageerde acteur John Travolta in een persbericht. "Zijn toewijding als artiest om ons gelukkig te maken is ongezien. Hij hield van ons allemaal en wij hielden van hem."

De eerste fans kwamen ook bloemen neerleggen aan het huis van Williams in Tiburon, Californië.