Acteur Robin Williams is overleden

De Amerikaanse acteur Robin Williams, bekend van films als "Good Morning, Vietnam" en "Mrs. Doubtfire", is overleden. Hij was 63 jaar oud. Volgens de Californische politie gaat het vermoedelijk om een geval van zelfdoding. Zijn woordvoerster zegt dat de acteur tegen een depressie vocht.

Williams werd dood aangetroffen in zijn huis, zegt de politie van Marin County, nabij Los Angeles. "Om 12.02 uur werd een mannelijk persoon dood verklaard", zo staat in een persbericht van de politie. "Hij werd geïdentificeerd als de 63-jarige Robin McLaurin Williams." Volgens de politie is de doodsoorzaak vermoedelijk "zelfdoding door verstikking". Dinsdag zal het lichaam nader onderzocht worden. "Robin Williams overleed maandagochtend", verduidelijkt zijn woordvoerster Mara Buxbaum in een persbericht. "Hij vocht de laatste tijd tegen een zware depressie. Dit is een tragisch en plots verlies."

"Ik verloor vanochtend mijn echtgenoot en mijn beste vriend, terwijl de wereld een van haar meest geliefde artiesten en een van haar mooiste mensen heeft verloren", stelt Susan Schneider, de vrouw van de acteur. "We hopen dat bij de herinneringen aan Robin Williams de focus niet zal liggen op zijn dood, maar op de ontelbare momenten van vreugde en plezier die hij miljoenen mensen heeft bezorgd."

Robin Williams, vooral bekend van komische rollen, won in zijn carrière één keer een Oscar: in 1998 kreeg hij het beeldje van beste acteur in een bijrol voor de film "Good Will Hunting". Hij was ook drie keer genomineerd voor een Oscar als beste acteur in een hoofdrol ("Good Morning, Vietnam", "Dead Poets Society" en "The Fisher King"), maar kon daar geen enkele nominatie van verzilveren. In 2005 werd Williams op de Golden Globes onderscheiden voor zijn hele carrière met de Cecil B. DeMille Award