King of pop 5 jaar na dood veroordeeld?

James Safechuck, een man van 36, heeft de rechtbank in Los Angeles toestemming gevraagd om Michael Jackson gerechtelijk te vervolgen. De King of Pop, die vijf jaar geleden overleed, wordt beschuldigd van seksueel misbruik.

Safechuck beweert dat hij in zijn seksuele eer werd (aan)getast door Wacko Jacko tijdens de opnames van een reclamefilmpje voor een van de twee grote colamerken, 26 jaar geleden. De veronderstelde seksuele agressie op Safechuck was, volgens diens advocaat, "veelvuldig (volgens Safechuck een honderdtal keer) en steeds haatdragend". Tijdens het jaar van het veronderstelde misbruik, 1988, bracht Safechuck tijdens Jacksons Bad-tournee regelmatig de nacht door in het bed van Jackson.

Op 4 september moet rechter Mitchell Beckloff oordelen of hij de dode ster zal vervolgen. Safechuck hoopt op een gulle schadevergoeding door de erfgenamen van Jackson. Ook vorig jaar was er iemand, de nu 31-jarige Australiër Wade Robson, die zich na enkele decennia herinnerde, door het bekendste lid van de Jackson Five te zijn misbruikt.