Sandra Bullock best betaalde actrice

De Amerikaanse actrice Sandra Bullock was het voorbije jaar de best betaalde actrice. Dat schrijft het zakenblad Forbes. De 50-jarige oscarwinnares verdiende tussen juni 2013 en juni 2014 naar schatting 51 miljoen dollar (38 miljoen euro).

Dat Bullock bovenaan de lijst staat, heeft volgens Forbes vooral te maken met het succes van de film 'Gravity' van Alfonso Cuaron waarin Bullock de hoofdrol speelt. De film bracht 716 miljoen dollar (533 miljoen euro) op en sleepte zeven oscars in de wacht. 

Op plaats twee in de lijst staat de 23-jarige actrice Jennifer Lawrence met 34 miljoen dollar (25 miljoen euro). Zij speelde onder andere mee in 'American Bluff' en 'Happines Therapy'. Op het derde trapje staat Jennifer Anniston met 31 miljoen dollar (23 miljoen euro). Die plek heeft ze te danken aan het blijvend succes van de tv-reeks Friends en aan reclamecampagnes. Angelina Jolie, die vorig jaar nog de lijst aanvoerde, staat op de vijfde plaats met 18 miljoen dollar (13,5 miljoen euro) aan inkomsten. Gwyneth Paltrow verdiende een miljoen meer en eindigde daardoor nog een plek hoger.

Forbes verwacht wel dat Angelina Jolie volgend jaar opnieuw hoger zal scoren. Het zakenblad verwijst naar het succes van de Disney-prent 'Maleficent'. Die film kwam uit in mei en bracht wereldwijd al meer dan 730 miljoen dollar (544 miljoen euro) op.