Tomorrowland zet hagelkanonnen in

Het eerste feestweekend van Tomorrowland zal tropisch ingezet worden. De komende dagen worden temperaturen van dertig graden en meer verwacht. Maar naast een zomerse outfit nemen de festivalgangers best ook een regenjas mee. Er is kans dat de hitte omslaat in onweer in de loop van het weekend. Indien nodig deelt het festival regenponcho’s uit aan de festivalgangers en worden de hagelkanonnen klaar gehouden. Maar de organisatoren zijn ook voorbereid op goed weer.

“Er is een weerman op het terrein, die de situatie constant opvolgt”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. Het wordt warm, dus raadt Wilmsen de mensen aan om voldoende water te drinken. Of Tomorrowland gratis drinkwater zal voorzien is niet duidelijk, al wordt het wel aangeraden door de overheidsdienst Volksgezondheid. De organisatoren delen wel zeker zonnecrème uit.

Als het weer zou omslaan, zullen de festivalgangers via de lichtkranten op het terrein op de hoogte gebracht worden. Het terrein is beter bestand tegen de regen en modder dan vorig jaar. Bijna overal liggen nu houten planken en de helling is uitgegraven, zodat die minder stijl is. “We zijn op alles voorzien en zorgen dat al onze bezoekers een mooi en veilig festival hebben”, zegt Wilmsen nog.