Djokovic getrouwd met jeugdvriendin

De Servische tennisser Novak Djokovic en zijn jeugdliefde Jelena Ristic zijn in Montenegro in het huwelijksbootje gestapt. Dat meldde een bron die dicht bij de familie staat. "De ceremonie vond omstreeks 18u00 plaats in aanwezigheid van de familie en een honderdtal genodigden."

Het huwelijk ging door in de buurt van Sveti Stefan, een vakantieresort aan de Montenegrijnse kust. De ringen werden uitgewisseld in open lucht en de plechtigheid in de kerk vindt zaterdag plaats. Enkel de families en intieme vrienden van het koppel zullen daarbij aanwezig zijn.

Voor de niet-kerkelijke ceremonie kregen ook enkele prominenten uit de tenniswereld een uitnodiging. Zo meldt de bron onder meer de aanwezigheid van de Russische tennisster Maria Sharapova en Djokovic' Davis Cup-collega's Viktor Troicki, Nenad Zimonjic en Janko Tipsarevic.

Net nadat hij Wimbledon op zijn naam had geschreven, gaf Djokovic aan dat hij "even afstand zou nemen van het tennis. Er wachten mij immers enkele belangrijke gebeurtenissen: ik ga trouwen en word vader. Daarom ga ik nu wat meer tijd spenderen mijn mijn toekomstige echtgenote en familie", klonk het toen.