Zware aardbeving aan Turkse kust: 1 dode

De Turkse kust aan de Egeïsche Zee is opgeschrikt door een aardbeving met magnitude 6.3. Maar ook in Istanboel, 330 kilometer verderop en in Griekenland was de schok nog voelbaar. Op het Griekse eiland Lesbos zorgde de aardbeving voor heel wat schade. Een vrouw raakte er bedolven onder de brokstukken. 

In het dorpje Vrissa, op het eiland Lesbos, zijn volgens de lokale brandweereenheid tien huizen ingestort. Er vielen ook heel wat brokstukken op auto's in de straat. Volgens de burgmeester van het dorp is een vrouw van ongeveer 60 jaar overleden toen het dak van haar huis instorte. Er zouden ook al tien gewonden zijn. In de regio gebeuren er wel vaker aardbevingen, maar die zijn bijna nooit sterker dan 5.5 op de schaal van Richter. 6.3 is dus hoogst uitzonderlijk. 

De Turkse minister voor rampen en noodgevallen liet weten dat het epicentrum van de aardbeving lag in de Egeïsche Zee, ten noordwesten van de metropool Izmir. Na de oorspronkelijke aardbeving was er ook nog een naschok van een magnitude van 4.9.

Een reporter van het nieuwsagentschap DHA zegt dat mensen in Izmir in paniek de straat op liepen. De haard van de beving lag op een diepte van ongeveer tien kilometer.