Zuiden van Alaska opgeschrikt door krachtige aardbeving

Het zuiden van Alaska is opgeschrikt door een krachtige aardbeving met een magnitude tussen 6,7 en 7. Het epicentrum van de beving lag zo'n 12 kilometer ten noorden van de stad Anchorage, op een diepte van 43 kilometer, zo meldde het Amerikaanse geologische instituut USGS. De autoriteiten kondigden uit voorzorg een tsunami-alarm af voor enkele delen van de zuidkust.

Anchorage is met iets minder dan 300.000 inwoners de grootste stad van Alaska. Volgens mediaberichten werden gebouwen in de stad door de aardbeving krachtig dooreengeschud. Ramen vlogen aan diggelen, en hier en daar viel de stroom uit.

De politie spreekt over "aanzienlijke infrastructuurschade". Stukken weg zijn ingezakt, en veel wegen en bruggen zijn gesloten. Berichten over dodelijke slachtoffers zijn er niet.

De Universiteit van Alaska in Anchorage sloot haar campus en "niet essentieel" personeel kreeg de boodschap om naar huis te gaan. Het luchtverkeer vanop de luchthaven van Anchorage werd opgeschort. Het tsunami-alarm is intussen opgeheven. (BTL, ALG, VRW, n