Zoektocht naar 2 duikers in Zeeland

De zoektocht naar twee vermiste duikers in het Grevelingenmeer in Nederland wordt deze namiddag hervat. Duikers van de marine gaan nu het diepe water in, op locaties waar de duikers zich volgens de brandweer kunnen bevinden. Dat meldt de politie.

De politie acht de kans dat de duikers nog in leven zijn heel klein en "vreest het ergste''. Volgens een woordvoerder gaat het om sportduikers die zuurstofflessen bij zich hebben waarmee je niet zo lang onder water kan blijven.

Zoektocht sinds gisteren
De zoekactie begon gisterenavond na een melding van een restauranthouder in het Zeeuwse Scharendijke, vanwaar de duikers naar een bepaald wrak waren gaan duiken. Toen ze om 22.30 uur nog niet terug waren, sloeg de restauranthouder alarm. Twee reddingboten, duikteams van de brandweer en twee helikopters zochten aan het begin van de nacht tevergeefs.

De marine kan 's deze middag eventueel ook nog zoekapparatuur inzetten, zoals sonar. Ze zoeken op een diepte van 25 meter.

Wrak
Het is niet duidelijk naar welk wrak de twee duikers wilden duiken. Maar in het gebied ligt een duikwrak op 25 meter diepte, dat in 2011 speciaal voor sportduikers is afgezonken. Het zestig meter lange schip Le Serpent is rond 1920 in Frankrijk gebouwd en nu speciaal aangepast voor sportduikers, zodat die er veilig in en uit kunnen.

Er is ook een gidslijn in het schip aangebracht, zodat duikers de weg naar buiten kunnen vinden. In de buurt liggen ook nog twee kleinere wrakken op tien en twaalf meter diepte. De duikplek is populair bij sportduikers en trekt ook liefhebbers uit het buitenland.

Foto: archief