Zo groot was paniek aan Louvre

De paniek tijdens de macheteaanval aan het Louvre vanmorgen was groot. Toeristen die vlakbij de aanval stonden getuigen over de feiten. "Plots riep er iemand dat we naar buiten moesten gaan en zo snel mogelijk het gebouw moesten evacueren." Gelukkig viel er bij de aanval slechts één gewonde. De veiligheidsdiensten doen er nu alles aan om het Louvre zo snel mogelijk in gereedheid te maken, want morgen gaat het museum gewoon terug open.

Het Louvre is één van de best beveiligde toeristische plaatsen in Parijs. Militairen patrouilleren al twee jaar aan het wereldberoemde museum, sinds de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Nu rijzen er vragen hoe er toch iemand met een machete binnen is geraakt in het museum.

Evacuatie
Mensen die in het museum waren, getuigen over de gebeurtenissen. “Eerst werden we ondergebracht in een deel van het museum en daar moesten we blijven wachten.” En plots zag de politie een opening en moest iedereen zo snel mogelijk geëvacueerd worden.

Sinds vanmiddag zijn medewerkers in de weer om het museum in gereedheid te brengen, want vanaf morgen is het ‘business as usual’ voor het Louvre.

Bekijk ook: