Wat doet koning Filip bij Matt Damon?

Ook acteur Matt Damon is op het Wereld Economisch Forum in Davos. Hij wil er vooral geld loskrijgen bij de grote bedrijven en ontmoette er ook koning Filip. "We hebben echt een klik gemaakt", vertelde de acteur daarover aan VTM NIEUWS-journalist Jelle Frencken.

Damon is in Davos om geld in te zamelen voor zijn project Water.org. Van de Belgische biergigant AB InBev heeft hij bijvoorbeeld vijf miljoen euro gekregen om Afrikanen in ontwikkelingslanden van proper water te voorzien. Hij ontmoette er ook onze koning Filip. “De ontmoeting was heel aangenaam”, vertelt Damon daarover. “Hij was heel ‘down-to-earth’ en vriendelijk. We hebben echt een klik gemaakt." De twee spraken over buitenlandse hulp, de deal met AB Inbev en zelfs over een eventueel bezoek aan België.

Vrijdag legt Trump de eed af als president van Amerika, iets wat volgens Damon de wereld zal veranderen. “Het valt nog af te wachten in welke zin. Ik heb niet gestemd voor Donald Trump, maar we moeten ons wel achter de president scharen en hem succes wensen. Een succesvolle Amerikaanse president is goed voor de hele wereld.”