Dossier President Trump

Washington maakt zich op voor Trump

In Washington wordt alles klaargemaakt voor de inauguratie van Donald Trump van vrijdag. De veiligheidsmaatregelen zijn enorm. Net vandaag raakte wel bekend dat een van de vrouwen die hem beschuldigt van seksueel misbruik, een klacht indient voor laster.

Trump was gisteren al in Washington, hij bezocht er een diner met buitenlandse diplomaten. In zijn toespraak grapte hij over zijn nieuwe buitenlandminister Rex Tillerson. Tillerson was tot voor kort CEO van oliebedrijf ExxonMobil.

“Dankjewel, Rex. Het is moeilijker dan hij dacht. Hij leidde een zorgeloos leven. Hij ging een land binnen, nam er de olie mee en vertrok naar een ander land. Met politici omgaan is zwaar, niet?”, aldus Trump.

Rechtzaak
Toch heeft Trump weinig reden tot lachen. Summer Zervos beschuldigde hem vorig jaar van aanranding en dient nu een klacht in voor laster, omdat Trump haar een leugenaar noemt. 

“Ik wil meneer Trump laten weten dat ik nog altijd bereid ben om mijn zaak tegen hem onmiddellijk te laten vallen, zonder afkoopsom”, aldus Summer Zevos. “Op voorwaarde dat hij zijn valse en lasterlijke verklaringen over mij intrekt en toegeeft dat ik de waarheid over hem heb verteld.”