Walmart levert je inkopen in je koelkast

Je inkopen thuis laten bezorgen is al lang niets nieuw meer, maar de Amerikaanse supermarktketen Walmart gaat nog een stapje verder: zij komen je boodschappen rechtstreeks in je koelkast zetten. Momenteel gaat het nog om een testfase bij een beperkt aantal klanten.

Walmart werkt voor het pilootproject samen met August Home, een producent van ‘smart locks’, digitale sloten die je vanop afstand met je smartphone kan bedienen. Enkele klanten in Silicon Valley die de sloten al geïnstalleerd hebben, nemen deel aan de testfase.

Het werkt als volgt: je plaatst een bestelling op de website van Walmart en wanneer je bestelling klaar is, komt een bezorger naar je thuis. Niet thuis? Geen probleem, want met een eenmalige code kan je hem toegang geven tot je huis. Je krijgt een melding op je smartphone en je kan alles in de gaten houden door een camera in je huis. De bezorger plaatst alles in je keuken of koelkast. En wanneer je thuiskomt, kan je meteen beginnen koken.

"Tijd besparen"
Met de ‘koelkastbezorging’ wil Walmart een oplossing bieden voor drukke gezinnen die geen tijd kunnen of willen maken om naar de winkel te gaan. “We willen onze klanten niet enkel geld maar ook tijd besparen”, zegt de supermarktketen op haar website.