Vrouwen agenten betogen in Parijs

Deze namiddag is een merkwaardige betoging door de straten van Parijs getrokken. Vrouwen en moeders van politieagenten kwamen er massaal op straat om te betogen tegen het geweld tegen politieagenten.

De betoging was al langer gepland, maar is opnieuw brandend actueel na de aanslag van donderdagavond. Toen opende een man het vuur op een politiepatrouille die de wacht hield op de Champs-Élysées. De agent die aan het stuur van de politiewagen zat, werd dodelijk geraakt. Twee andere politieagenten en een toerist raakten gewond.

De moeders en vrouwen van politieagenten die vandaag op straat kwamen, wilden net dat geweld aanklagen en omdat de politieagenten volgens de wet niet zelf mogen betogen. Volgens de betogers loopt de agressie tegenover de ordehandhavers de spuitgaten uit en zitten ze met een continue vrees dat hun familielid niet ongedeerd thuis zal komen. Daarnaast vinden ze dat de politiediensten te weinig respect krijgen, hoewel ze sinds de noodtoestand in Frankrijk op hun tandvlees zitten. 

Bekijk ook: