Vliegtuig neergestort dat zonder toelating opsteeg in Seattle

In de Amerikaanse Washington is een vliegtuig neergestort nadat een werknemer van een luchtvaartmaatschappij er zonder toelating mee was opgestegen. Dat zeggen de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Er waren geen passagiers aan boord.

Het vliegtuig steeg op vanaf Seattle-Tacoma International Airport en stortte iets later neer in Puget Sound, een zeearm vlakbij de Noord-Amerikaanse stad. "We weten dat er een incident is geweest met een niet-geautoriseerd vertrek van een Horizon Air Q400", tweette Alaska Airlines. Twee militaire vliegtuigen hielden toezicht na het opstijgen, maar kwamen niet tussenbeide.

“Het was ongelofelijk”, zegt een getuige bij The Seattle Times. “Als iets uit een film. Na de crash bleef de rook lange tijd hangen.”

De politie sluit uit dat het om een terroristische daad gaat en heeft het over een geïsoleerd incident. "We weten over wie het gaat. Er zijn geen andere mensen betrokken", aldus de politie op Twitter, zonder meer details te geven over de betrokkene en het toestel.

Na de crash werden de normale activiteiten hervat.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis telefoonnummer 1813 of online via zelfmoord1813.be