Vier doden na zware gasexplosie in Parijs

Bij de zware gasexplosie in een bakkerij in Parijs zijn twee brandweerlieden en een Spaanse vrouw om het leven gekomen. 47 mensen raakten gewond, waarvan tien zwaargewond. 

Het negende arrondissement van Parijs werd zaterdag om 9 uur opgeschrikt door een zware ontploffing. De bakkerij was gesloten toen de gasexplosie plaatsvond. Er brak onmiddellijk brand uit. Volgens de nieuwe balans van het parket van Parijs vielen er twee doden, namelijk twee brandweerlieden.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, sprak eerder over vier doden. Voorts zijn er tien zwaar- en zevenendertig lichtgewonden.

Op het moment van de explosie waren er veel mensen op straat en enkele brandweerlieden bevonden zich in de bakkerij. De bakkerij bevond zich in een toeristische wijk, nabij het wassenbeeldenmuseum Museum Grévin.

De ravage is enorm: de straat is bezaaid met glas en puin, van tientallen gebouwen zijn de ramen kapot en ook tientallen auto's zijn zwaar beschadigd. Er zijn zowat 200 brandweerlieden op de plaats van de explosie. Twee helikopters kwamen ter plaatse om gewonden naar ziekenhuizen te brengen.

De brandweer zoekt onder de brokstukken nog naar mogelijk andere gewonden. De wijk is volledig afgesloten. Het parket van Parijs heeft een onderzoek geopend naar de oorzaak van de ontploffing. Volgens de procureur van de Franse hoofdstad gaat het "zeker" om een ongeval.