Vermoorde agent was ook bij Bataclan

De agent die is omgekomen tijdens de aanslag op de Champs-Elysées in Parijs was ook aan het werk toen de aanslag in de Bataclan twee jaar geleden werd gepleegd. Daarbij vielen 89 doden.

De 37-jarige Xavier Jugelé was een van de honderden agenten die tijdens de aanslag op de Bataclan in Parijs aan het werk was. In de concertzaal, waar op dat moment een optreden bezig was van de Amerikaanse band Eagles of Death Metal, vielen toen 89 doden. 

"Zeg neen tegen terroristen"
In een interview met het Amerikaanse tijdschrift People vertelde Jugelé toen nog dat hij opgetogen was toen de Bataclan opnieuw zijn deuren opende. “Ik ben blij dat ik erbij was”, vertelde hij. “Ik ben blij dat de Bataclan opnieuw open is. Het is symbolisch.” Daar voegt hij nog aan toe dat het openingsconcert “er is om het leven te vieren”. “Zeg neen tegen terroristen”, sloot hij af.

Holebigemeenschap
Jugelé was bovendien ook actief bij ‘Flag’, de holebigemeenschap van de Franse politie. Alain Parmentier, de voorzitter van de beweging, kende Jugelé goed. “Altijd wanneer hij kon, probeerde Xavier de veiligheid te verzekeren tijdens onze bijeenkomsten”, zegt Parmentier aan de Franse krant Le Parisien.

Op de Facebookpagina van Flag staat nu een foto van Jugelé met daaronder het tekstje “Pour ne jamais oublier Xavier” (“Om Xavier nooit te vergeten”).