Verkoop alcohol in weekend verboden?

Het Russische ministerie van Volksgezondheid wil dat winkels in het weekend geen alcohol meer verkopen. Dat schrijft de krant Izvestia. Het voorstel past in een nieuwe strategie om  tegen 2025 een gezonde manier van leven te promoten.

Uit de meest recente cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat bijna dertig procent van de Russen problematisch veel drinken. En dat zijn meer dan dubbel zo veel mannen als vrouwen.

Het ministerie bekijkt nu of het samen met de andere overheidsdiensten zo’n maatregel effectief in de praktijk kan omzetten. En volgens een studie van het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet sterven een vierde van de Russische mannen voor hun 55ste en dan vooral door de gevolgen van alcohol.

Momenteel zijn er al wat maatregelen om alcoholconsumptie terug te dringen. Tussen 23 uur en 8 uur mag er geen alcohol meer verkocht worden. De drankensector reageert alleszins niet positief en zegt dat het verbod alleen maar gaat leiden tot een stijging van de illegale verkoop van alcohol.