“Vast tussen metershoge muren van sneeuw”

In Italië vechten de hulpdiensten tegen de tijd en de kou om nog overlevenden te vinden in het hotel in Farindola dat gisteravond is overspoeld door een lawine. VTM NIEUWS-journaliste Julie Colpaert probeert al enkele uren om bij het hotel te geraken. “We hebben ons volledig vastgereden in metershoge sneeuw. Het hele gebied is ook volledig afgesloten van de buitenwereld. Er is geen elektriciteit, geen telefoonverbinding, geen internet,… Dat maakt de reddingsoperatie alleen maar moeilijker."

Hulpverleners probeerden eerst met ski’s het gebied te bereiken, nadien werden er helikopters ingeschakeld. "Pas in de loop van de dag zijn ze erin geslaagd een weg te graven tot aan dat hotel om dan effectief aan de eigenlijke reddingsoperatie te kunnen beginnen", zegt Colpaert.

Op dit moment zijn de hulpverleners met teams en speurhonden op zoek naar mensen onder het puin en onder de sneeuw. Ze zullen nog een hele nacht verder zoeken. "De vraag is natuurlijk wat ze daar zullen aantreffen. De reddingswerkers hebben geen enkel teken van leven meer gehoord. Ze willen de hoop niet opgeven, maar houden er wel rekening mee dat ze op zoek zijn naar dodelijke slachtoffers."

Op dit moment zijn er al vier lichamen geborgen. Er zijn nog 25 mensen vermist, onder wie twee kinderen.

Bekijk ook: