Dossier President Trump

Trump haalt fors uit naar journalist CNN

De toekomstige Amerikaanse president Donald Trump was deze middag niet zo blij met de aanwezigheid van een CNN-journalist tijdens zijn langverwachte persconferentie. De journalist wilde een vraag stellen, maar daar wou Trump niet van weten. “Je bent vals nieuws”, klonk het scherp.

Aanleiding is het "belastend rapport" van een geheime dienst waarover de nieuwszender CNN gisteren berichtte. Daarin staat dat Rusland bezwarende informatie zou hebben over de aanstaande president van Amerika, waaronder ook een aantal pikante verhalen. Het was de nieuwswebsite Buzzfeed die het document van 35 pagina’s naar buiten bracht.

Geen kans
Donald Trump liet meteen verstaan dat het om “vals nieuws” gaat van “media die nonsens schrijven”. De journalist van CNN die aanwezig was op de langverwachte persconferentie kreeg dan ook de wind van voren. De reporter wilde de toekomstige president een vraag stellen, maar die kans kreeg hij niet.

“Niet grof zijn! Niet grof zijn”, riep Trump de journalist toe. “Neen, je mag geen vraag stellen. Ik laat je géén vraag stellen. Je bent vals nieuws!”, klonk het.

Woedend
“Hij was zo woedend omdat CNN als eerste en enige grote nieuwszender uitgebreid verslag heeft gedaan over dat document”, zegt VTM NIEUWS-correspondent Greet De Keyser, die de persconferentie bijwoonde. “Hij vond het verschrikkelijk dat CNN maar bleef over rapporteren over een rapport dat hij ‘vals nieuws’ noemt.”

Bekijk ook: