Top-psycholoog waarschuwt: 'Greta Thunberg gaat zichzelf opbranden'

Een vooraanstaande Australische psycholoog heeft zijn bezorgdheid geuit over het mentale welzijn van Greta Thunberg.

 Volgens Dr. Michael Carr-Gregg moet de jonge klimaatactiviste tegen zichzelf in bescherming worden genomen. 'Ik vrees dat ze gaat opbranden.'

Kindsterretje

Dr. Michael Carr-Gregg, auteur van veertien boeken, is zowat de bekendste psycholoog van Australië. De emotionele speech van Greta, waarin zij met een van woede brekende stem en met tranen in de ogen wereldleiders beschuldigde van het verraden van haar generatie, baart de top-psycholoog zorgen. “Ik ben bang dat Greta hetzelfde wordt als zo’n kindsterretje. Dat ze op een gegeven moment gewoon opbrandt, iets wat rampzalige psychologische gevolgen kan hebben.”

'Behandeling nodig'

“Ze heeft zichzelf nu in het middelpunt van de wereld gezet”, merkt Carr-Gregg op. “Ik denk niet dat je dat een meisje van 16 moet aandoen.” De psycholoog ve medische gesteldheid van Thunberg. “Ik vind het verontrustend dat we dit kind gebruiken. Ze zou een behandeling moeten krijgen omdat ze een eetstoornis en Asperger heeft en omdat ze tegen depressie heeft gevochten. Als dit mijn kind zou zijn, zou ik er niet zeker van zijn om haar zo op het wereldtoneel te plaatsen.”