Steekpartij Parijs: parket opent terreuronderzoek

In Parijs heeft een man deze avond vijf mensen neergestoken met een mes. De politie van Parijs meldt op Twitter dat één slachtoffer om het leven kwam en dat vier anderen gewond raakten. Ook de dader werd gedood. Wat zijn motieven waren, is nog niet duidelijk. De politie houdt rekening met terroristische motieven. Volgens getuigen zou de dader ‘Allahu Akbar’ geroepen hebben, zei de Franse procureur deze avond.

De steekpartij vond plaats in het tweede arrondissement in Parijs, in de buurt van de opera. Een man viel er in totaal vijf mensen aan met een mes.

De politie laat via Twitter weten dat één slachtoffer overleden is. Twee anderen raakten ernstig gewond en nog twee andere mensen liepen lichte verwondingen op. De aanvaller zelf is overleden, bevestigt de politie. Volgens verschillende media zou hij door de aanwezige agenten zijn neergeschoten.

(Lees verder onder de tweet)

Motieven onbekend
Het is nog niet duidelijk wat de man precies bezielde. De politie houdt intussen wel rekening met terroristische motieven, de zaak kwam dan ook in de handen terecht van de antiterrorismespeurders. Volgens getuigen zou de dader ‘Allahu Akbar’ geroepen hebben, zei de Franse procureur François Molins deze avond.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb heeft de aanwezige politieagenten via Twitter al bedankt voor hun "koelbloedigheid en snelle reactie".