Dossier President Trump

Senaat vindt geen bewijs voor 'Obamagate'

Er is geen bewijs voor de bewering van de Amerikaanse president Donald Trump dat hij in zijn woning in New York is afgeluisterd op vraag van zijn voorganger Obama. De Amerikaanse Senaatscommissie die toezicht houdt op de geheime diensten, wees de beschuldigingen als ongegrond van de hand.

In het begin van de maand trok Trump hard van leer op Twitter. Hij schreef dat zijn voorganger Barack Obama zijn kantoor in New York had afgeluisterd tijdens de verkiezingscampagne. "Verschrikkelijk! Net ontdekt dat Obama mijn telefoon heeft afgetapt in de Trump Tower vlak voor de overwinning. Niks gevonden. Dit is McCarthyisme!", schreef hij toen.

De leiders van de Senaatscommissie die de zaak onderzochten, hebben naar eigen zeggen geen bewijs gevonden voor de beschuldigingen. "Op basis van de ons ter beschikking gestelde informatie vinden we geen aanwijzingen dat de Trump Tower het doelwit was van bewakingsmaatregelen van een of andere regeringsafdeling, zowel voor als na de verkiezingsdag van 2016", klinkt het in een gezamenlijk standpunt van de Republikeinse commissievoorzitter Richard Burr en zijn Democratische plaatsvervanger Mark Warner.

Interessante details
Eerder al had de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan, gezegd dat hij geen aanknopingspunten vond die wezen op een dergelijke toezicht van Trump. De president had gisteren verklaard dat in de komende weken interessante details aan de oppervlakte zullen komen.

Bekijk ook: