Dossier President Trump

"Samenzwering aan de gang tegen Trump"

Anthony Scaramucci, voormalig communicatiebaas van het Witte Huis zegt dat een aantal leden van het kabinet van Trump samenzweren om hem buiten te werken. Dat zegt hij aan ABC News, in het eerste interview na zijn ontslag.

Scaramucci werd tien dagen geleden ontslagen als communicatieadviseur van Trump. Hij beweert dat de president zelf weet wij er achter de lekken zou zitten.

De voormalige communicatieadviseur gaf een interview aan ABC News nadat er een gesprek was uitgelekt waarin hij kritiek uit op Reince Priebus, de stafchef van het Witte Huis

Zelf niet onbesproken
Scaramucci was zelf niet onbesproken in het Witte Huis. Hij kon het niet vinden met de voormalige woordvoerder van de president, Sean Spicer. Scaramucci lag ook aan de basis van het ontslag van Reince Priebus, de ex-stafchef van Trump. Ook Steve Bannon, de man die de strategie van Trump bepaalt, kreeg kritiek van Scaramucci.

"Zeer straffe taal"
Greet De Keyser, correspondente voor VTM NIEUWS in de VS, durft niet spreken over een samenzwering. "Vergeet niet dat Scaramucci een paar weken geleden is ontslagen. Er zit dan ook duidelijk wat wrok te merken in het hele interview. Scaramucci zei een tijdje geleden al dat Steve Bannon, een van de belangrijkste raadgevers van Trump, niet geplaatst is om Trumps politieke agenda te beheren. Scaramucci vindt hem de racistisch en is er iemand nodig met een minder agressieve signatuur."

Bekijk ook: