Rutte: "We willen België niet achterna"

De dividendbelasting in Nederland moet afgeschaft worden, "omdat we anders zoals België eindigen". Dat zei de Nederlandse premier Mark Rutte gisteren tijdens zijn wekelijkse persconferentie, waar hij zijn omstreden maatregel probeerde te verdedigen. 

De regering van Mark Rutte besloot onlangs om de dividendbelasting af te schaffen. De maatregel is niet naar de zin van de oppositie, maar premier Rutte blijft overtuigd van de noodzaak ervan. Volgens hem zullen een aantal multinationals Nederland verlaten als de dividendbelasting niet geschrapt wordt.

België niet achterna
Tijdens zijn wekelijkse persconferentie gisterenmiddag herhaalde hij opnieuw waarom de afschaffing van de dividendbelasting cruciaal is om Nederland "rijk en succesvol" te houden. Opvallend: om zijn punt kracht bij te zetten, verwees hij naar de situatie in ons land. 

“Ik snap heel goed dat er vragen zijn”, zei de Nederlandse premier. “Het gaat tenslotte om veel geld: 1,4 miljard euro. Maar als die belasting niet geschrapt wordt, gaan we België achterna. Daar hebben ze nog maar één internationaal opererend bedrijf over, namelijk InBev. De rest is vertrokken.” 

De Nederlandse premier weigert voorlopig namen te noemen van bedrijven die het land zouden verlaten als de dividendbelasting van kracht blijft.