Politie denkt te weten waar lichaam Anne Faber is

De Nederlandse politie heeft een vermoeden waar het lichaam van de vermiste Anne Faber is. De politie zoekt sinds vanochtend gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Anne Faber is spoorloos sinds een fietstocht op 29 september. Nederland is sindsdien in de ban van de verdwijning van de jonge vrouw.

Gisteren besloot de Nederlandse politie het zoekgebied uit te breiden. De politie zoekt nu vooral in het gebied rondom de kruising Groenewoudse Weg/Spiekweg. Volgens de politie is besloten daar te zoeken op basis van informatie die de afgelopen nacht is verzameld. Om welke informatie het gaat, is niet duidelijk.

"Er is nog geen lichaam gevonden, maar er zijn wel sterke aanwijzingen dat Anne Faber hier ligt", zegt politiewoordvoerder Bernard Jens aan NOS. "We hopen dat zij hier ligt." Het gebied is afgezet. De verdachte in de zaak, Michael P., heeft in Zeewolde gewoond. Gisteren is met speurhonden en een politiehelikopter gezocht in het gebied rondom de Flediteweg in de buurt van het golfresort Zeewolde. De rechter-commissaris beslist in de loop van de middag of de verdachte in de zaak Anne Faber vast blijft zitten.

Fietstocht
Faber is spoorloos sinds een fietstocht op 29 september. Vlak daarvoor had ze nog een een selfie naar haar vriend gestuurd. In en rond Huis ter Heide wordt al dagen naar haar gezocht. Afgelopen week werd haar jas gevonden, en een fiets en een rugzak die waarschijnlijk van haar zijn.