Orka van 3 maanden sterft in SeaWorld

In het Amerikaanse San Antonio is Kyara, de laatste orka die in SeaWorld in gevangenschap geboren werd, overleden. De drie maanden oude orka overleed aan zware gezondheidsproblemen, ze had mogelijk ook een longontsteking.

De orka werd in april geboren in SeaWorld San Antonio en bracht haar korte leven door in gevangenschap. Het is de laatste orka die geboren werd in SeaWorld: haar moeder Takara was zwanger toen het bedrijf besloot een einde te maken aan het kweekprogramma van orka’s.

Afgelopen weekend is Kyara opgenomen in het dierenziekenhuis met een infectie. De dierenartsen hebben haar nog proberen redden, maar dat is niet gelukt. Onderzoek moet nu uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak is. Volgens SeaWorld had het dier ernstige gezondheidsproblemen en had ze vermoedelijk een longontsteking.

PETA
Dierenrechtenorganisatie PETA riep na de geboorte van Kyara op om het dier over te plaatsen betreurt dat de orka nooit de kans kreeg om in de oceaan te zwemmen.

Het park SeaWorld ligt al een tijdje onder vuur sinds de CNN-documentaire ‘Blackfish’ werd uitgezonden. Daarin werden de wantoestanden in het park aan het licht gebracht.