Dossier President Macron

Opnieuw huiszoeking bij François Fillon

Er is opnieuw een huiszoeking verricht bij de belaagde Franse centrumrechtse presidentskandidaat François Fillon. Dat meldt de Franse krant Le Parisien. Tegen de presidentskandidaat van Les Républicains loopt een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke "verduistering van publieke gelden, misbruik en heling van sociale goederen en omkoperij".

De Centrale Dienst voor Bestrijding van Corruptie en Financiële en Fiscale Misdrijven (OCLCIFF) doorzocht gisteren het kasteel van Beaucé nabij Sablé-sur-Sarthe, dat eigendom is van het echtpaar Fillon. Het ging er volgens de krant om de exacte waarde te bepalen van het vastgoedpatrimonium van de presidentskandidaat en die te vergelijken met zijn aangiftes.

De dag voordien hadden ambtenaren van dezelfde dienst de woning in Parijs van het echtpaar Fillon doorzocht. De vroegere premier wordt ervan verdacht zijn echtgenote Penelope en twee van zijn kinderen te hebben laten betalen voor fictief werk in het Franse parlement.

Maandag evaluatie 
De partij van Fillon zal maandag samenkomen om de "situatie te evalueren". Dat meldt de nieuwszender BFMTV op gezag van Les Républicains. Het communiqué verscheen terwijl Fillon zelf een meeting hield in Aubervilliers in Seine-Saint-Denis. 

Bekijk ook: