Ook schietpartij in Dayton: 10 doden en 27 gewonden, politie neutraliseert dader in minder dan één minuut tijd

Ook in Dayton, in de Amerikaanse staat Ohio, is er gisteravond rond 1 uur lokale tijd een schietpartij geweest. Daarbij zijn minstens 27 gewonden en 10 doden gevallen, onder wie de schutter zelf. Dat heeft de politie bevestigd.

De schietpartij vond plaats bij de Ned Peppers Bar in East 5th street in het Oregon District. Een man met kogelvrij vest opende het vuur op straat aan de bar. De politie heeft bevestigd dat er tien mensen omkwamen en dat agenten de schutter zelf hebben doodgeschoten. 27 mensen liggen gewond in het ziekenhuis. Over hun toestand is niets bekendgemaakt. De agenten hebben de schutter in minder dan een minuut tijd geneutraliseerd, meldt de politie.

Tv-zender WHIO meldde eerder dat de politie nog zocht naar een eventuele tweede schutter, maar tijdens een persconferentie hield luitenant-kolonel Matt Carper het op één dader.

De wijk Oregon is een uitgaansbuurt met nachtclubs, restaurants en kunstgalerijen. “Een veilige buurt”, zei Carper. “Gelukkig hadden we een aantal agenten op patrouille in de onmiddellijke nabijheid waardoor het geweld niet lang aanhield. Dit is een tragische gebeurtenis.”

De politie en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en zoeken nog naar slachtoffers. Volgens medische bronnen zouden er nog veel gewonden zijn. 

De FBI onderzoekt de zaak en probeert zo snel mogelijk de identiteit van de dader te achterhalen. Er is nog niets bekend over zijn motief. Mogelijk werd hem de toegang tot de bar geweigerd.

Het is de tweede grote schietpartij in de VS met meerdere doden binnen een dag. Enkele uren voor de schietpartij in Dayton richtte een 21-jarige man een bloedbad aan in de staat Texas. In een winkel van Walmart schoot hij zeker 20 mensen dood en verwondde hij minstens 26 mensen.