Dossier President Macron

Onderzoek naar maatpakken Fillon

Het onderzoek in de affaire rond de Franse presidentskandidaat François Fillon gaat onverbiddelijk verder, nu ook zijn maatpakken onderzocht worden door het financieel parket in Parijs. Het gaat om de omstandigheden waarin Fillon dure maatpakken als cadeau kreeg. Dat melden het Franse persbureau AFP en de nieuwszender France Info.

Fillon heeft de aantijgingen eerder al ontkend en gezegd dat zijn privéleven niemand wat aangaat. “Een vriend gaf me de pakken als een cadeau in februari, en dan?”, zo liet hij weten. Fillon zou de afgelopen vijf jaar voor bijna 50.000 euro aan maatpakken gekregen hebben van een geheime weldoener. Dat berichtte Journal De Dimanche eerder deze week.

Cheque
De maatpakken werden volgens het weekblad gekocht in de boetiek Arnys die gekend is bij de rijken der aarde. Van het totale bedrag zou 35.500 euro cash betaald zijn. Twee pakken zijn betaald met een cheque, kort nadat het schandaal rond de presidentskandidaat uitbrak.

Het weekblad Journal De Dimanche kon de persoon die de cheque ondertekende interviewen. “Ik betaalde op vraag van François Fillon”, aldus de weldoener. “Trouwens, zonder sindsdien er een bedankt voor gekregen te hebben.”