Obama belt Macron: zo ging telefoontje

De Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron heeft een filmpje gelost op sociale media waarin te zien is hoe hij belt met Barack Obama. De voormalige president van de Verenigde Staten wenst Macron veel succes met de verkiezingen. Toch is het volgens zijn woordvoerder geen officiële steunbetuiging voor Macron. 

Hello mister president, how are you?” Zo begint het filmpje dat Macron op zijn Twitter-profiel heeft geplaatst. De presidentskandidaat bedankt Obama voor zijn “heel erg vriendelijke telefoontje” en op de beelden is ook duidelijk te zien dat hij in zijn nopjes is.

Obama, die zich heel discreet heeft opgesteld sinds zijn vertrek uit het Witte Huis, “stelt het op prijs dat hij met Macron kon bellen en het even kon hebben over zijn campagne en de belangrijke Franse verkiezingen”. Dat meldt zijn woordvoerder Kevin Lewis.

Macron wordt als een van de grootste kanshebbers beschouwd om de volgende president van Frankrijk te worden. Op twee dagen van de eerste ronde van de presidentsverkiezingen ligt de centrumkandidaat zelfs op kop, gevolgd door de rechtspopulistische Marine Le Pen.