Nutella wijzigt recept in Duitsland

De fabrikant van Nutella, Ferrero, heeft zijn recept in Duitsland licht gewijzigd. Het suikergehalte is gestegen en het vetgehalte gedaald. Dat stelde de Duitse consumentenorganisatie ‘Verbraucherzentrale Hamburg’ vast. Het is niet duidelijk of het recept ook in ons land zal worden aangepast.

De consumentenorganisatie merkte onlangs op dat de Nutellachoco bleker was geworden. Men vermoedt dat er meer melkpoeder was toegevoegd ten koste van cacao. Ferrero wil daarop niet reageren. Ze zijn in principe ook niet verplicht om het aandeel cacao op de verpakking te zetten.

Ook het suiker-en vetgehalte is gewijzigd. Het suikergehalte van het product is aangepast van 55,9 procent naar 56,3 procent. Het vetgehalte zakte van 31,8 procent naar 30,9 procent.

Ook in ons land?
Het recept van Nutella is in elk land een beetje anders. Het is nog niet duidelijk of het recept ook in ons land zal worden aangepast. Duitse fans reageren alvast verontwaardigd: “Waarom veranderen ze de dingen die goed zijn?", klinkt het.