Massale steun voor petitie na dood Anne

De petitie die werd opgestart naar aanleiding van de vermoorde Anne Faber, is op een dag tijd al meer dan 120.000 keer ondertekend. De vrouw die de petitie opstartte, wil op die manier een onderzoek afdwingen “naar het falende rechtssysteem in de zaak van Michael P.”.

Michael P. is de hoofdverdachte in de zaak van Anne Faber, van wie het lichaam gisteren werd teruggevonden. De man zat een lange straf uit in een instelling voor gewelds- en zedendelicten. 

Een moeder van drie dochters startte gisterenavond een petitie op, naar eigen zeggen omdat ze “het volk een stem wil geven”. Hij is gericht aan de Nederlandse premier Rutte, de Nederlandse minister Blok van Veiligheid en Justitie en de kliniek die de verdachte behandelde.

“Wij, het Nederlandse volk, eisen een onderzoek naar het falend rechtssysteem in de zaak van Michael P.. Met de petitie roepen wij hen die verantwoordelijk zijn, onder andere het ministerie van Veiligheid en Justitie, ter verantwoording en eisen een verklaring”, schrijft de vrouw. En haar petitie krijgt veel bijval. Om 9 uur deze ochtend was de petitie al 73.000 keer getekend, een uur later al meer dan 100.000 keer.

Fatale ontknoping
De 25-jarige Anne Faber uit Utrecht raakte bijna twee weken geleden vermist. Ze ging fietsen, stuurde haar vriend nog een laatste foto van zichzelf en verdween daarna spoorloos.

Het lichaam van de jonge vrouw werd gisteren dood teruggevonden in de buurt van Zeewolde (Flevoland). Het was de hoofdverdachte Michael P. die de politie informatie had gegeven over de locatie van het lichaam. Hij werd begin deze week opgepakt voor betrokkenheid bij de vermissing. 

Bekijk ook: Lichaam vermiste Anne Faber gevonden