Dossier President Macron

Macron, de man die zijn lerares huwde

Emmanuel Macron zou wel eens de nieuwe president van Frankrijk kunnen worden. Hij haalde gisteren ruim 23 procent van de stemmen en gaat dus de strijd aan met de extreemrechtse Marine Le Pen. Maar de politicus haalt ook om een heel andere reden de voorpagina’s van verschillende internationale dagbladen: zijn opmerkelijk liefdesleven.

Macron kan de jongste Franse president ooit worden. Hij is 39, was bankier en twee jaar minister van Economie onder president Hollande. Uit peilingen blijkt dat hij de tweede ronde met meer dan zestig procent van de stemmen zou winnen.

Leeftijdsverschil
Kloppen de peilingen, dan wordt Macrons echtgenote Brigitte Trogneux (64) de Franse ‘First Lady’. Hun relatie is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Zijn vrouw is maar liefst 25 jaar ouder, was ooit zijn lerares Frans en heeft kinderen die ouder zijn dan Macron.

De twee leerden elkaar kennen toen Macron vijftien jaar was en Brigitte zijn leerkracht was. Zij was op dat moment veertig jaar oud, was getrouwd en had drie kinderen. Enkele jaren later scheidde ze van haar man en koos ze voor een relatie met Macron. In 2007 trouwden ze. Hij was toen 30, zij 54.

Homoseksuele relatie
De voorbije weken voerde Brigitte actief mee campagne voor haar echtgenoot. Zelfs toen er geruchten opdoken dat Macron er een homoseksuele relatie op zou nahouden met journalist Mathieu Gallet, bleven de twee elkaar steunen. Macron klom tijdens een campagnebijeenkomst zelfs onaangekondigd op het podium. “Brigitte vraagt zich af hoe ik fysiek tot zo'n geheim leven in staat zou zijn, ze deelt mijn hele leven, van de avond tot de ochtend”, aldus Macron. En, met een sneer naar François Fillon: “Gelukkig heb ik haar daar niet voor betaald!”