LIVE: Herdenking van aanslag Manchester

Een jaar geleden vielen 22 doden bij de bloederige aanslag van Manchester. In de Britse stad staan vandaag allerlei evenementen gepland om de aanslag te herdenken. Volg hier live de herdenkingsplechtigheid in de kathedraal in aanwezigheid van de Britse premier Theresa May en prins William, vanaf 14.40 uur.

Vanavond is er ook het concert ‘Manchester Together With One Voice’, dat koren uit Manchester en daarbuiten samenbrengt.

Zelfmoordaanslag
Dag op dag een jaar geleden blies Salman Abedi zichzelf op in de hal van de Manchester Arena, vlak na het concert van Ariana Grande. 22 onschuldige fans kwamen daarbij om het leven, het jongste slachtoffer was amper acht jaar oud. De beelden blijven ook een jaar later nog steeds naar de keel grijpen.

De zelfmoordterrorist had zijn moment pijnlijk goed gekozen. Op het moment van de explosie kwamen de concertgangers uit de zaal en wachtten heel wat ouders daar om hun kinderen op te halen.

22 doden
De trieste balans: 22 doden en meer dan 100 gewonden. Het was de dodelijkste aanslag in het Verenigd Koninkrijk sinds de aanslagen in Londen van 2005.