Le Pen: "Nog aanslagen voor zondag"

Marine Le Pen heeft bij de Franse radiozender RFI gereageerd op de gebeurtenissen op de Champs-Elysée. Op de vraag of er nog aanslagpogingen zullen komen voor de Franse presidentsverkiezingen, zegt Le Pen resoluut ja. “Er is de laatste tien jaar weinig of niks gedaan tegen terreur.”

“Ik vrees voor meer aanslagen nog voor de Franse presidentsverkiezingen”, zegt Le Pen. Volgens haar zijn er de afgelopen tien jaar te weinig of geen maatregelen genomen om een aanslag te vermijden. Meteen linkt ze de recente aanslag aan haar politiek engagement. “Ik wil het Franse volk beschermen voor terreurdaden en daarvoor moeten we eerst en vooral onze grenzen beschermen.” Le Pen noemde president Hollande een ‘onmiskenbare falende president’. De aanslag is volgens haar te wijten aan de laksheid van justitie.

Als Marine Le Pen president wordt, wil ze herstel van de Franse grenzen en wil ze buitenlanders die gekend staan als geradicaliseerd uitwijzen. Ze wil ook nog 15.000 politieagenten aanwerven en alle islamistische moskeeën sluiten. Ook het gevangenisbeleid wil ze herbekijken.

Opschorting campagne
Gisteren lieten Macron, Fillon en Le Pen al weten dat ze hun campagne opschorten.

Bekijk meer: