Jongen redde kindjes na lawine met 'Frozen'

De twee jongste kinderen die levend vanonder het puin zijn gehaald, hebben het overleefd dankzij een jongen van tien jaar die samen met hen vast zat. Hij knuffelde hen, zong liedjes en vooral: hij vertelde verhalen uit Frozen, de populaire Disneyfilm.

De zesjarige Ludovica en de zevenjarige Samuel van zeven hebben het gehaald dankzij de zorgen van een ander kind, Eduardo, een dappere jongen van tien jaar oud. Ze speelden samen in de biljartzaal toen het hotel bedolven raakte onder de sneeuw. 60 uur lang hebben ze samen vast gezeten in het donker. Edoardo kon de twee kleinere kinderen sussen door hen te knuffelen en verhalen te vertellen uit Frozen, de populaire Disneyfilm. 

Edoardo zegt zelf aan Italiaanse journalisten dat hij vooral kon volhouden door aan thuis te denken. "Ik heb de hele tijd de stem van een vrouw gehoord die om hulp aan het roepen was, en daardoor dacht ik ook aan mijn mama", zegt hij.

Edoardo zijn ouders zijn allebei omgekomen door de lawine. Ludovica is weer samen met haar broer, mama en papa. De ouders van Samuel zijn nog altijd vermist.

Bekijk ook: