Holebi's mogen trouwen in Australië

Holebi’s zullen binnenkort naar het altaar kunnen stappen in Australië. Het parlement heeft het homohuwelijk officieel goedgekeurd, nadat de Senaat in het land acht dagen geleden al hetzelfde had gedaan. 

In november had bijna twee derde van de Australische bevolking zich in een grootschalige volksbevraging uitgesproken voor het holebihuwelijk, waarna premier Malcolm Turnbull beloofde voor Kerstmis een wet klaar te hebben. 

"We moeten de stem van het volk respecteren. We hebben hen om hun mening gevraagd en ze hebben het ons gegeven. Het resultaat is ondubbelzinnig, het is overweldigend. Ze stemden voor eerlijkheid, voor toewijding en ja, voor liefde", aldus de premier.  Vorige week keurde de Senaat de wet al goed, met 43 stemmen voor en 12 tegen. De wet treedt wellicht binnen een maand in werking.

In ons land is het homohuwelijk al mogelijk sinds 2003. België was daarmee het tweede land, na Nederland, om de wetgeving in te voeren. Australië wordt het 25e land ter wereld waar dat mogelijk is.