Helikopter van eigenaar Leicester City neergestort

De helikopter van Vichai Srivaddhanaprabha, de Thaise eigenaar van Leicester City, is gisteren na de Premier League-wedstrijd tegen West Ham United in de buurt van het stadion neergestort. De eigenaar van het toestel is zo goed als zeker omgekomen. Kort na de thuismatch van Leicester steeg de helikopter van de zakenman gisteravond op in het stadion, maar het toestel stortte meteen neer op een parkeerterrein in de buurt. Ooggetuigen zeggen dat er problemen waren met de propellor aan de staart.

Volgens Sky Sports steeg de helikopter tussen 20u30 en 20u45 lokale tijd op vanop het voetbalterrein, maar kreeg het toestel al snel af te rekenen met problemen aan de staartrotor. Even later zou de helikopter neergestort zijn op een parking in de buurt. Op foto's die ter plekke zijn genomen, is een brandend wrak te zien.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse. "We behandelen een incident in de buurt van het King Power stadium", liet de politie van Leicestershire via Twitter weten. 

Srivaddhanaprabha
Srivaddhanaprabha kocht de Engelse club in 2010. Onder het bewind van de Thaise zakenman veroverde Leicester verrassend de Premier League-titel in 2016. In 2017 werd hij ook de nieuwe eigenaar van OH Leuven uit de Proximus League. 

Vichai Srivaddhanaprabha, eigenaar van de Britse voetbalclub Leicester City én van het Belgische OH Leuven, zou toch aan boord van de helikopter geweest zijn toen die gisterenavond neerstortte in de buurt van het stadion van de Britse club. Dat zegt een persoon die banden heeft met de familie, aan de Britse zender BBC. Eerder berichtte Sky Sport dat de Thaise miljardair waarschijnlijk niet aan boord was. Vanuit politie, gerecht of de club zelf kwam er nog geen officiële bevestiging. Het is dus onduidelijk hoeveel mensen er aan boord van het verongelukte toestel waren.

De Britse luchtvaartautoriteiten AAIB voeren het onderzoek naar de crash.