Groot mysterie rond vermiste journaliste

Het blijft koffiedik kijken wat er met de Zweedse journaliste Kim Wall gebeurd is. De 30-jarige journaliste ging donderdagavond aan boord van een duikboot in Kopenhagen. De duikboot zonk, maar het lichaam van de vrouw werd niet teruggevonden.

De rechtbank in Kopenhagen beschuldigde de kapitein van de duikboot, Peter Madsen, gisteren van doodslag in verband met de verdwijning van de journaliste. Hij zit nu 24 dagen in voorlopige hechtenis. Madsen ontkent in alle toonaarden iets te maken te hebben met de verdwijning.

De 18 meter lange duikboot was donderdagnacht voor de Deense hoofdstad gezonken. Donderdagavond was Madsen met de 30-jarige Zweedse uitgevaren. Hij beweert dat hij haar achteraf op een klein eiland in het Kopenhaagse havengebied had afgezet.

De duikboot werd gisteren op zeven meter diepte uit het water gehesen. Vanochtend werd het water uit de boot gepompt. Daarna gingen technici met beschermende kledij en gasmaskers aan boord en zochten vruchteloos naar het lichaam van de Zweedse vrouw.

Bron: Belga (gvs)