Groningen vanmorgen opnieuw getroffen door aardbeving

In de Nederlandse provincie Groningen heeft zich vanmorgen een aardbeving voorgedaan. De schok werd gevoeld in de stad Groningen, maar ook op veel andere plekken. De beving had een magnitude van 3,4. De beving deed zich voor rond 5.49 uur.

Het epicentrum van de aardbeving vanmorgen lag in het dorp Westerwijtwerd. Dat ligt ongeveer 18 kilometer ten noordoosten van provinciehoofdstad Groningen. De beving had een magnitude van 3,4. Ter referentie: de zwaarste aardbeving in Groningen tot dusver was in 2012 in Huizinge (in de gemeente Loppserum). Die had een kracht van 3,6.

Veel mensen reageren op de beving op sociale media. Een inwoner van de stad Groningen zegt deze ochtend wakker te zijn geworden door de beving. "Ik voelde het huis bewegen. Dit heb ik niet vaak zo meegemaakt." Op Twitter laten ook veel mensen weten de beving te hebben gevoeld. "Zooo, wakker geworden van een flinke aardbeving", zegt iemand in Groningen. Een ander meldt: "Hele bed trilde, iedereen wakker." "Dat was een zware", constateert een ander. Nog iemand zegt: "Hele huis schudt en kraakt..."

Ook inwoners van onder meer Winsum, Bedum, Zeerijp eb Appingedam doen meldingen via twitter over de beving. Op de redactie van RTV Noord zijn honderden meldingen binnengekomen van de aardbeving.