Gestolen Belgische bus in Denemarken teruggevonden

Een gestolen Belgische autobus is teruggevonden in de buurt van de Deense hoofdstad Kopenhagen. Toen de bus werd gestolen - eind augustus dit jaar - vreesde de politie dat er een aanslag zou gepleegd worden met de bus

De bus van busbedrijf Clicking TG, deel van Mandel Cars, werd op zestig kilometer van Kopenhagen teruggevonden. De bus met 55 zitplaatsen werd eind augustus gestolen in de buurt van het station in Kopenhagen. 

Serviër opgepakt
"Mijn dag kan niet meer stuk, ook al hebben we nog geen zicht op de staat van de bus. We weten ook nog niet wanneer we hem mogen ophalen", zegt Piet Desmet, medezaakvoerder van Mandel Cars. "Het onderzoek loopt nog. We weten dus ook nog niet wat er de voorbije weken met onze bus is gebeurd. Het enige wat we weten is wat we lezen in de Deense media. Er zou een Serviër zijn opgepakt, maar dat is voorlopig het enige."

De Deense media had het nieuws wijd verspreid, want er liep een denkpiste dat autobus zou gestolen zijn om er een terroristische daad mee te plegen. Dat is gelukkig dus niet het geval.

Meer weten?