Franse kindermelk teruggeroepen

De Franse regering heeft een massale terugroep aangekondigd van kindermelk gefabriceerd door de groep Lactalis en bestemd voor de Franse en buitenlandse markten. De melk zou mogelijk besmet zijn met salmonella. Voor zover bekend werd de melk niet naar België uitgevoerd, bevestigt het Federaal Voedselagentschap (FAVV).

De betroffen kwantiteiten zijn "enorm", zei een woordvoerder van de groep. Het ministerie van Economie en Financiën heeft een lijst gepubliceerd van 600 loten die worden teruggeroepen. De melk zou zijn uitgevoerd naar heel wat landen: Algerije, Marokko, Groot-Brittannië, Taiwan, Roemenië, Griekenland, Bangladesh, China, Peru, Georgië en Pakistan.

Voorlopig niet in België
Volgens het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen lijkt het probleem zich voorlopig niet in België te stellen. Er kwam via het Europees waarschuwingssysteem RASFF (nog) geen officiële melding binnen dat de kindermelk ook naar ons land uitgevoerd zou zijn, bevestigt woordvoerster Katrien Stragier. "Maar dat kan natuurlijk nog altijd komen."

Volgens Stragier werden in België in 2016 322 stalen babymelk getest op salmonella. Alle testen, die uitgevoerd werden door het FAVV en het Geneesmiddelenagentschap (FAGG), waren conform.