Flatgebouw ingestort in Teheran

In de Iraanse stad Teheran is een winkelcentrum van zeventien verdiepingen ingestort. Dat blijkt uit beelden die rechtstreeks te zien waren op de Iraanse staatstelevisie. Het flatgebouw was net geëvacueerd omdat brand was uitgebroken, maar verschillende brandweermannen waren wel binnen om het vuur te bestrijden.

Er is dan ook de vrees dat tientallen brandweermannen omgekomen zijn, verschillende media spreken van ongeveer 30 overleden brandweermannen. Die hadden net het winkelcentrum ontruimd, omdat er op de bovenste verdiepingen brand was uitgebroken. De politie had ook de omgeving laten ontruimen omdat ze vreesde voor ontploffingen door gaslekken.

Voor de instorting werden zeker 25 mensen naar het ziekenhuis gebracht wegens rookvergiftiging. Meer dan 200 mensen zouden gewond zijn geraakt.

Een van de oudste
Het winkelcentrum Plasco werd gebouwd in 1962 en was één van de oudste van Teheran. In het gebouw waren ook kledingateliers gevestigd. Omdat er in de trappenhallen grote hoeveelheden kleding lagen opgestapeld, had de brandweer de beheerders van het gebouw al meerdere keren gewaarschuwd voor de veiligheidsrisico's.