Fillon doet oproep: “Ik geef niet op”

François Fillon, de presidentskandidaat voor de Franse republikeinen, heeft op Facebook een wanhopige oproep gedaan aan zijn kiezers. Fillon staat onder druk omdat zijn vrouw en kinderen bijna een miljoen euro zouden hebben gekregen voor werk dat ze nooit hebben gedaan.

Fillon zelf zegt dat hij het slachtoffer is van een lastercampagne en weigert op te geven.“Ik voel een koude woede over zoveel laagheid, in een tijd van laster en leugens. En toch blijf ik onwrikbaar, want jullie zien het, jullie voelen het: dit gaat veel verder dan mijn persoon. Het is het project dat wij vertegenwoordigen dat onder vuur ligt. Het zijn de waarden die wij belichamen die aangevallen worden. Het is onze overwinning die men wil stelen”, aldus Fillon.

Het gerecht maakte gisteren bekend dat het nu ook onderzoek doet naar betalingen aan twee van zijn kinderen. En gisteravond dook ook een tien jaar oud interview op van zijn vrouw Penelope, waarin ze zegt nooit voor haar man te hebben gewerkt. Terwijl de voorbije weken aan het licht kwam dat ze daar jarenlang dik voor betaald werd.

De druk op de rechtse presidentskandidaat blijft toenemen, en in de peilingen tuimelt Fillon naar beneden. Hij zou de verkiezingen verliezen. Sommige partijgenoten vinden dat hij daarom plaats moet maken voor een andere presidentskandidaat die wel kan winnen.