Farage genoemd in FBI-onderzoek

Brits politicus en voormalig leider van de eurosceptische partij UKIP Nigel Farage is een ‘person of interest’ voor de Amerikaanse inlichtingendienst FBI. Er wordt onderzocht of hij iets te maken heeft met de Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat schrijft The Guardian.

Bij het onderzoek naar de band tussen het Kremlin en de verkiezingscampagne van Donald Trump, komt één naam regelmatig tevoorschijn: Nigel Farage. Het onderzoeksteam kijkt daarbij niet alleen naar de goede relatie tussen Farage en Trump. Nigel Farage zou ook banden hebben met Rusland en Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks.

WikiLeaks publiceerde vorig jaar gehackte e-mails die de campagne van Hillary Clinton schaadden. De website zou daarvoor samengewerkt hebben met Rusland met behulp van tussenpersonen.

‘person of interest’
Farage is geen verdachte in het onderzoek. Als ‘person of interest’ hoopt het onderzoeksteam dat hij bruikbare informatie heeft over de kwestie.

“Als je Rusland, WikiLeaks, Assange en Trump combineert, dat komt de naam Farage heel vaak tevoorschijn”, zegt een bron aan The Guardian.

Hysterisch
De woordvoerder van Nigel Farage noemt de vragen van The Guardian "op het randje van hysterisch". De woordvoerder voegt eraan toe dat Farage nog nooit Rusland bezocht heeft en nooit met de overheid heeft samengewerkt.