Elon Musk wil gedachten uploaden

Tesla-baas Elon Musk wil hersenen met computers laten communiceren. Hiervoor heeft hij een nieuw bedrijf opgericht genaamd Neuralink. 'The Matrix' is niet langer sciencefiction en wordt binnenkort misschien realiteit.

Elon Musk, de Amerikaanse ondernemer achter het automerk Tesla en SpaceX, heeft een nieuw bedrijf opgericht dat hersenchips wil ontwikkelen. Het bedrijf werd gedoopt onder de naam Neuralink en zou micro-elektroden in de hersenen willen implanten. Die micro-elektroden moeten een draadloze verbinding maken met een computer om zo op termijn misschien wel gedachten te kunnen downloaden en/of uploaden.

Elon Musk heeft zijn plannen nog niet officieel bekendgemaakt, maar Neuralink werd vorig jaar in Californië wel al geregistreerd als een "medisch onderzoeksbedrijf". De financiering voor de ontwikkeling van de elektroden gebeurt voornamelijk met eigen middelen. In het verleden liet Musk al blijken erg geïnteresseerd te zijn in artificiële intelligentie.

Oplossing
Op korte termijn zou de technologie een oplossing kunnen bieden voor aandoeningen als epilepsie, Parkinson en depressies. Op lange termijn is het de bedoeling om het menselijke brein meer capaciteit te geven zoals bij een computer.