Dossier Terreur in Parijs

Eiffeltoren krijgt muur uit kogelvrij glas

Dit najaar wordt mogelijk een muur uit kogelvrij glas van 2,5 meter hoog opgetrokken rond de Eiffeltoren. De stad wil zo de veiligheid van het iconische monument in de Franse hoofdstad opvoeren.

Het project werd vandaag door Le Parisien gelanceerd. Met de muur uit kogelvrij glas wil de stad de onaantrekkelijke barrières vervangen die voor het EK voetbal in 2016 werden opgericht.

Geheel van tuinen
De kogelvrije omheining zal het geheel van de tuinen van de Eiffeltoren omvatten, zei Bernard Gaudillères, voorzitter van de beheersmaatschappij, aan het stadsbestuur, aldus Le Parisien. De omheining zal volgens de informatie van Le Parisien zowat 20 miljoen euro kosten.

Het project kadert in het grote plan met een enveloppe van zowat 300 miljoen euro, om de toren te moderniseren, te renoveren en beter te beveiligen.

Foto
Het metalen werk werd in 1889 door Gustave Eiffel opgericht ter gelegenheid van de Wereldexpositie van dat jaar. Het Parijse symbool onthaalt jaarlijks zes miljoen bezoekers en is voor velen dé uitgelezen plek voor een vakantiefoto. Dat wordt met de veiligheidsmaatregelen wellicht een pak moeilijker.